Migge mot seger i Landskronamästerskapet

Efter endast en förlust hittills och 1½ poäng ner till andraplatsen så lutar det åt att jag vinner min åttonde titel i Landskronamästerskapet nu under hösten. Ställning finner ni på Landskrona Schackklubbs hemsida, www.landskrona.chessite.com.

Efter den snöpliga förlusten förra veckan, där min motståndare hittade en snygg kombination som ni kan finna i mitt förra blogginlägg, så var revanschlusten stor den här veckan. Jag mötte Esad, den kanske svåraste motståndaren i praktiken i gruppen. Men som vit är jag i regel stark, och jag var väl förberedd.

En förkrossande seger blev det också, där Esad kom dåligt redan från början, och för varje drag så blev ställningen verkligen sämre och sämre, nästan till bristningsgränsen.

Svart var visserligen hopplöst förlorad i vilket fall som helst, men följande ställning uppkom när han gått fel - vit vinner ganska enkelt nu. Kan ni hitta kombinationen?

Comments


  • 7 years ago

    vttv

    Man skall inte ropa: "hej" förr'n man är över bäcken...

Back to Top

Post your reply: